Cirkus Gaming

Cirkus Gaming riktar sig till unga för att upplysa om och motverka spelproblem kring spel om pengar inom gaming. Vi arbetar för att sprida kunskap om hur mekanismer som används inom gambling, en arena för vuxna, idag tagit sig in i gamingvärlden där unga befinner sig.

I Cirkus Gaming erbjuder vi ökad kunskap och förståelse för hur gaming och gambling vuxit samman samt stöd och verktyg till unga, föräldrar och yrkesverksamma så att alla unga ges förutsättningar för att skapa ett hälsosamt spelande.


Cirkus Gaming är en nationell satsning
där vi på olika platser i landet kommer anordna mässor för unga, föräldrar och yrkesverksamma. Genom workshops, föreläsningar, utställningar och interaktiva aktiviteter kommer mässorna visa hur gambling och gaming vuxit samman och på så sätt arbeta för att främja ett hälsosamt spelande.

Välkommen på en digital halvdagskonferens om problematiskt datorspelande den 11 februari 2021  

Cirkus Gaming och Flamman Socialt förebyggande centrum bjuder in dig som yrkesverksam eller annan vuxen i barn och ungas närhet att lära sig mer om när datorspelande blir problematiskt.
Cirkus Gaming arbetar för att belysa hur mekanismer som finns i vuxnas gambling värld idag finns att finna i datorspel för våra barn och unga.

Under dagen får du möjlighet att lyssna till det aktuella forskningsläget, aktörer inom civilsamhället och yrkesverksamma som på olika sätt möter och stöttar individer med problematiskt datorspelande.

Datum: 15 februari, 2022
Tid: 08.30-12.15
Plats: Digitalt via zoom (Altitude Meetings)

Deltagandet är kostnadsfritt

 


 

Cirkus Gaming finansieras av Arvsfonden och drivs av Flamman SFC i samarbete med Spelberoendes förening i Malmö, Öppenvårdshuset Gustav i Malmö och professor Anders Håkansson vid Lunds universitet.

 

Senaste inläggen